Menu Sluiten
Annuleren
Mijn voertuig toevoegen Mijn voertuig toevoegen
!
Identificeer uw voertuig voor een keuze van compatibele onderdelen

Toyota-onderdelen

Toyota: de grootste autofabrikant ter wereld

Is uw Toyota toe aan een reparatie of aan wat extra onderhoud? Bij Mister-Auto kunt u alle benodigde Toyota-onderdelen online kopen. Op deze pagina vindt u alle Toyota-onderdelen uit ons assortiment en verder informatie over alles dat Toyota al zo lang zo succesvol maakt.

Toyota is al enkele jaren de grootste autoverkoper ter wereld. De belangrijkste concurrenten van het bedrijf zijn de Volkswagen Groep (Volkswagen, Audi, Porsche) en General Motors (onder andere Opel en Chevrolet), maar Toyota voert al sinds 2012 de wereldjaarverkooplijst aan. Toyota heeft met name in de Verenigde Staten en natuurlijk in thuisland Japan een sterke positie. Toch gooit het bedrijf ook in Europa hoge ogen met betrouwbare auto´s en herkenbare modellen.

Bij Toyota heeft kwaliteitsmanagement en optimalisering van het productieproces altijd hoog in het vaandel gestaan. Het ´Toyota production system´ gaat uit van het ´just in time´-principe, dat elke vorm van verspilling in het productieproces moet voorkomen. Toyota´s productiemethodes zijn in de jaren zeventig geanalyseerd en door veel westerse autobouwers overgenomen. Het bedrijf was zeer succesvol en werd in die periode (ten tijde van de oliecrisis) in de VS zelfs marktleider op het gebied van kleinere, energiezuinige auto´s. Ook Toyota´s luxe-merk Lexus is in de VS erg succesvol. Om importheffingen te ontlopen produceert Toyota voor de Amerikaanse markt al decennia auto´s op Amerikaans grondgebied.

Productieproces en populaire Toyota-modellen

Toyota is in 1937 door Kiichiro Toyoda als onafhankelijke auto-firma opgericht. Kiichiro opereerde vanaf 1933 binnen het bedrijf van zijn vader Sakichi Toyoda. Sakichi had zijn fortuin gemaakt met een weefmachine die automatisch stopte, zodra de draad brak. Deze techniek werd ook toegepast in de automatische productie van de automobiel en de Toyota-auto-afdeling produceerde in 1934 de eerste motor en in 1936 het eerste Toyota-model: de AA. Kiichiro wilde de beste auto´s ter wereld maken en ook vandaag de dag is de kwaliteit van de Toyota-onderdelen uitstekend. Toch kan één defect onderdeel er natuurlijk al voor zorgen dat een auto tot stilstand komt. Sommige Toyota-onderdelen kunt u daarom beter periodiek vervangen, voordat er een probleem kan ontstaan. Bij Mister-Auto vindt u alle hiervoor benodigde Toyota-onderdelen online, zoals bougies, remblokken of nieuwe motorolie; gegarandeerd voor de laagste prijs.

Leuk om te weten: er is gekozen voor de naam Toyota in plaats van de familienaam van de oprichter, Toyoda, omdat Toyota in Japanse katakana-letters in acht halen met de pen geschreven kan worden. Acht is een geluksgetal. De klank van Toyo-ta in het Japans is bovendien helder, tegenover het onduidelijkere Toyo-da. Verder betekent Toyoda "vruchtbare rijstteeltvelden" en het moderne, nieuwe bedrijf wilde niet geassocieerd worden met een ouderwetse landbouwtechniek.

De Toyota Corolla is het meest verkochte auto-model ooit met meer dan 40.000.000 exemplaren sinds de introductie in 1966. Andere toppers zijn bijvoorbeeld de Toyota Camry, de Tundra of de eerste en nog steeds meest populaire hybride-auto ter wereld: de Prius. Maar ook ´kleintjes´ als de Aygo en de Yaris zie je regelmatig op de Nederlandse wegen. In ons land is Toyota misschien niet het meest verkochte, maar natuurlijk nog steeds een erg geliefd merk.

Hoe kunt u Toyota-onderdelen online kopen?

U vindt ieder Toyota-onderdeel voor uw wagen in het keuzemenu links op deze pagina. Hier kunt u eenvoudig het door u gewenste product uitkiezen. Als u een overzicht wilt van alle Toyota-onderdelen die online staan en specifiek geschikt zijn voor uw auto, maakt u gebruik van de kenteken-check. Vul uw kentekennummer in in de gele nummerplaat en u ziet precies welk aanbod Mister-Auto voor uw wagen heeft. Een derde optie is "Zoeken op voertuig". Als u hierop klikt, kunt u het model en het motortype van uw auto selecteren en het onderdelen-aanbod gepresenteerd krijgen met één klik op de knop "Mijn onderdelen terug vinden". Toyota-onderdelen kopen bij Mister-Auto; het is snel en eenvoudig en u betaalt gegarandeerd de beste prijs.

Sorteren
Technische eigenschappen