Menu Sluiten
Annuleren
Mijn voertuig toevoegen Mijn voertuig toevoegen
!
Selecteer de afmetingen van uw banden.

Vind de juiste band

Filiaal van Stellantis-groep
De meest bekende en vertrouwde merken
Meer dan 20.000 verschillende banden
Gratis verzending van 2 gekochte banden

bandenmerken

Top verkoop

Met Mister-Auto kunt u uw auto het hele jaar tegen lagere kosten onderhouden dankzij de verkoop van originele reserveonderdelen van de grootste fabrikanten. Maar dat is niet alles, want nu biedt de online specialist voor auto-onderhoud een selectie van banden van de beste merken aan kortingsprijzen aan. Bestel uw zomer/winter/all-season-banden of uw 4x4-banden tegelijk met uw auto-onderdelen. U hoeft alleen nog maar het merk te kiezen dat het beste bij u past, Michelin, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Continental en vele anderen.

Banden zijn een essentieel onderdeel van uw voertuig. Ze zijn het enige contactpunt met de grond. Ze moeten het mogelijk maken om te versnellen, te draaien, te remmen, ongeacht de staat van de weg, de gehanteerde rijstijl en de weersomstandigheden. Zoals u zal hebben begrepen, zijn banden een essentieel element voor het goed functioneren van uw voertuig. Veiligheid, rijcomfort en een laag brandstofverbruik hangen in feite grotendeels af van uw bandenkeuze.

Zomerbanden en winterbanden

Zomerbanden worden aanbevolen wanneer de weersomstandigheden mild zijn. Anderzijds wordt, als de temperatuur onder 7 °C daalt, het gebruik van "winterbanden" aanbevolen. Door de koude worden zomerbanden harder en dit heeft invloed op de grip. Sneeuwbanden kunnen grip op een koude, natte of besneeuwde grond vergroten en zo het risico op ongelukken beperken. Winterbanden hebben ook het voordeel van een betere afvoer van water tijdens zware regenval. Een voertuig moet worden uitgerust met banden die voor hetzelfde seizoen zijn ontworpen. Het combineren van zomer- en sneeuwbanden brengt de veiligheid van de bestuurder en passagiers in gevaar, omdat de auto gevaarlijk overstuur of onderstuur kan vertonen.

4x4-banden

4x4’s en SUV's zijn voertuigen die, ongeacht hun gebruik, geschikte banden nodig hebben. Men onderscheidt drie types banden voor 4x4: Banden voor elk terrein, ook bekend als ”Offroad”, wegbanden en gemengde banden.

Wanneer moet men zijn banden vervangen?

Om te bepalen wanneer u uw banden moet vervangen, is het belangrijk om regelmatig hun toestand te controleren:

  • Controleer de slijtage van de banden: u moet uw banden vervangen als de profieldiepte 3 mm bereikt (wettelijke minimumdiepte: 1,6mm).
  • Doe een visuele controle van de zijwand van uw banden: de band mag geen letsels, diepe sneden, vervorming of tekenen van vroegtijdige veroudering vertonen.
150 experts staan voor u klaar
Prijs en veiligheid
Verzending op
dezelfde dag
30 dagen lang
makkelijk retourneren