Menu Sluiten
Annuleren
Mijn voertuig toevoegen Mijn voertuig toevoegen
!
Gebruik de selector om de juiste sneeuwkettingen voor uw voertuig te vinden

Sneeuwkettingen voordelig bestellen

Onze sneeuwkettingen merken

Sneeuwkettingen kopen voor meer grip in de sneeuw

Wanneer u met de auto op wintersportvakantie gaat, kan het verstandig zijn vooraf goede sneeuwkettingen te kopen. In sommige landen is het bezit van sneeuwkettingen zelfs verplicht. Om erachter te komen welke sneeuwkettingen het meest geschikt zijn voor uw autobanden, kunt u gebruik maken van het keuzemenu bovenaan deze pagina. Door de breedte, hoogte en diameter van uw banden in te vullen en vervolgens op ‘bevestigen’ te klikken, krijgt u een lijst te zien met sneeuwkettingen die om uw autobanden passen. Vervolgens kunt u uit deze lijst een keuze maken en de door u geselecteerde sneeuwkettingen eenvoudig online kopen.

Michelin Makkelijk Grip sneeuwkettingen Michelin p> Als u hoge prestaties in alle weersomstandigheden nodig hebt, probeer dan de nieuwe Easy Grip sneeuwkettingen van Michelin. De Easy Grip kettingen zijn gemaakt in een lichtgewicht mesh-structuur, bestaande uit verzinkt staal,voor optimale tractie. De Michelin-kettingen zijn een echte technologische innovatie welke u veiligheid en rijplezier garandeert.

Thule sneeuwkettingenKönig

Als de kwaliteit belangrijk is voor u, dan bekijk de sneeuwkettingen van Thule: Ze zijn duurder dan de traditionele kettingen, maar ze zijn veel meer resistent en eenvoudig te monteren! Thule sneeuwkettingen worden aanbevolen voor regelmatig of intensief gebruik en zijn geschikt voor rijden op besneeuwde bergen of gebieden.

Bölk sneeuwkettingen

Bölk

Heeft u af en toe sneeuwkettingen nodig en bent u op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding? Kies dan de sneeuwkettingen van Bolk. Eigen merk Mister-Auto's

De werking van sneeuwkettingen

Een sneeuwketting is een hulpmiddel dat bestaat uit gelinkte metalen ringen en ervoor zorgt dat een auto meer grip krijgt op een besneeuwde ondergrond. Sneeuwkettingen worden gebruikt wanneer u over kleine, besneeuwde (berg-)wegen wilt rijden en winterbanden niet langer voldoende zijn. Door korte afstanden af te leggen en met een beperkte snelheid te rijden, kunt u zo alsnog op een verantwoorde manier uw bestemming bereiken. De sneeuwkettingen die u online kunt kopen bij Mister-Auto dienen niet als vervanging voor winterbanden gebruikt te worden; op doorgaande wegen is het gebruik van sneeuwkettingen namelijk ten zeerste af te raden.

Over het algemeen geldt dat u bij het gebruik van sneeuwkettingen niet harder dan 50 kilometer per uur mag rijden. Als u besluit bij Mister-Auto sneeuwkettingen te kopen, staat de maximumsnelheid ook altijd vermeld op de verpakking. Om uw eigen veiligheid te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat u zich aan deze snelheid houdt.

Als alternatief voor het kopen van sneeuwkettingen, kunt u bij Mister-Auto ook zogenaamde sneeuwsokken kopen. Sneeuwsokken zijn minder effectief dan echte sneeuwkettingen, maar zijn wel ideaal voor vlakke wegen met weinig sneeuw. Bovendien zijn de hoezen, die volledig om de wielen moeten worden getrokken, in de meeste gevallen toegestaan wanneer speciale sneeuwuitrusting verplicht is en hierop wordt gewezen met het verkeersbord B26. In plaats van online een sneeuwketting te kopen, kunt u dus ook een sneeuwsok aanschaffen. Wel is het belangrijk om te weten dat sneeuwsokken een kortere levensduur hebben dan sneeuwkettingen, en dat deze niet geschikt zijn voor gepekelde wegen. Een sneeuwsok is gemaakt van textiel en is daardoor erg kwetsbaar; een gemiddelde sneeuwsok gaat zo’n 20 kilometer mee.

Het bevestigen van de sneeuwketting

Sneeuwkettingen moeten altijd worden bevestigd aan de aangedreven wielen. In het geval van vierwielaandrijving worden de sneeuwkettingen meestal aan de voorwielen bevestigd, maar om uitsluitsel te krijgen over wat de beste keus is voor uw auto, kunt u altijd navraag doen bij uw dealer.

Hoe de sneeuwkettingen het beste geïnstalleerd kunnen worden, is afhankelijk van het merk sneeuwketting. Alle sneeuwkettingen die online staan op Mister-Auto, worden geleverd met een handleiding waarin dit proces wordt beschreven. Ook hebben we een aantal algemene tips die de installatie van de sneeuwkettingen kunnen vereenvoudigen.

  • Zorg dat u voor vertrek naar uw winterbestemming een keer hebt geoefend met het bevestigen van de sneeuwkettingen. Door op een goedverlichte, droge en vlakke plaats te oefenen, heeft u het omdoen van de sneeuwkettingen zo onder de knie.
  • Niets is zo vervelend als het in de kou moeten zoeken naar uw sneeuwkettingen. Zorg er dus voor dat u weet waar uw sneeuwkettingen liggen en dat u deze gemakkelijk kunt pakken. Berg uw sneeuwkettingen bijvoorbeeld op in de nabijheid van andere winterhulpmiddelen, zoals de ruitenkrabber en slotontdooier.
  • Doe bij het bevestigen van de sneeuwkettingen warme kleding en handschoenen aan, en neem tevens doekjes, veiligheidsaccessoires en een zaklamp mee. Deze items kunnen wel eens van pas komen.
  • Op het moment dat u de sneeuwkettingen succesvol heeft bevestigd, is het belangrijk dat u deze na een paar kilometer rijden nog eens controleert. Span de sneeuwkettingen opnieuw aan en vervolg uw route. Maak echter niet te veel korte ritjes; dit vergt namelijk behoorlijk wat inspanning van uw accu en kan ervoor zorgen dat u problemen krijgt met het starten van uw auto.
  • Over het algemeen geldt voor het monteren van de sneeuwkettingen een eeuwenoude regel: beter te vroeg dan te laat. Er kunnen zich anders namelijk situaties voordoen waarin de auto vast komt te zitten in de sneeuw. Toch moet u ook het te vroeg monteren van de sneeuwketting vermijden; rijd niet met sneeuwkettingen over onbesneeuwde wegen. Indien u geen andere keus heeft, ga dan hard optrekken of remmen uit de weg.
  • Na gebruik van de sneeuwkettingen is het aan te raden deze goed te verzorgen. Als u niet ieder jaar nieuwe sneeuwkettingen wilt kopen, kunt u de sneeuwkettingen na gebruik het beste in warm water wassen en vervolgens laten drogen en in een opbergtas stoppen.

Keurmerken

TÜV

TÜV Het TÜV certificaat is een keurmerk voor kwaliteitsnormen zoals veiligheid en betrouwbaarheid.

ÖNORM V5117

ÖNORM V5117 De önorm V5117 schrijft de eisen en testinstructies voor, voor sneeuwkettingen die op voertuigen in de categorie M1 (recreative voertuigen, campers en bestelbusjes tot 8 passagiers), N1 (voertuigen tot 3.5t), O1 (aanhangers tot 750kg) en O2 (aanhangers tot 3.5t) van toepassing zijn. De norm geeft ook een minimum aandrijving aan in het geval van gebruik volgens de van kracht zijnde regelgeving.

Niet-schakelbare voertuigen

De meeste autos van vandaag zijn niet schakelbaar. Na verloop van tijd neemt de omvang van onze banden toe, dit beperkt de ruimte rond de wielen en dus voorkomt de montage van traditionele sneeuwkettingen. Om dit soort overlast te overwinnen,biedt Mister-Auto de Thule K-SLIM kettingen welke gemakkelijk op allerlei niet-schakelbare autos omgelegd kunnen worden.Gekend en erkend door de gebruikers, worden de Thule K-SLIM kettingen voor hun kracht, en vooral voor hun kleine footprint gewaardeerd.
150 experts staan voor u klaar
Prijs en veiligheid
Verzending op
dezelfde dag
30 dagen lang
makkelijk retourneren