Menu Sluiten
Annuleren
Mijn voertuig toevoegen Mijn voertuig toevoegen
!
Identificeer uw voertuig voor een keuze van compatibele onderdelen

Ford-onderdelen

Het succes van familiebedrijf Ford

Henry Ford richtte in 1903 Ford Motor Company op, dat zou uitgroeien tot één van de grootste autobedrijven ter wereld en dat tot op de dag van vandaag in handen van de familie Ford is. Henry Ford zelf is misschien wel de beroemdste autobouwer uit de geschiedenis. Hij maakte Ford in drie jaar de grootste autofabrikant in de VS en het bedrijf had eind 1913 al een marktaandeel van 50%. Het succes was met name te danken aan de Model T. Henry Ford ontwierp deze legendarische auto in 1908 uitdrukkelijk voor de gewone man. De Model-T was veel goedkoper dan de auto´s van andere fabrikanten en gaf het Amerikaanse volk meer mobiliteit. Uiteindelijk werden er tot 1927 maar liefst 16.5 miljoen van verkocht. De Model T staat nog altijd op de achtste plaats van meest verkochte auto´s aller tijden.

Henry Ford zorgde voor een aantal revoluties in de auto-industrie. Vanaf 1913 werden Ford-onderdelen aan de lopende band verwerkt en in massaproductie tot auto´s gemaakt. Het volgende jaar verdubbelde Ford het salaris van zijn arbeiders en verkortte hun werkdag van negen tot acht uren. Goed personeel bleef daardoor langer in dienst, waarna de massaproductie steeds efficiënter werd. Ford verlaagde de prijs van de Model T meermaals, waardoor aanschaf van de auto voor alle medewerkers mogelijk werd. Op commercieel gebied vond Ford het principe van ´franchise-dealership´ uit. In heel Amerika openden auto-verkopers, loyaal aan Ford, hun deuren. De familie Ford is ook altijd aan de firma verbonden gebleven. Vanaf 1919 stond zoon Edsel Ford aan het hoofd en in 1945 nam Henry Ford jr. het stokje over. Henry Ford jr. zou tot 1982 een rol spelen binnen het bedrijf en sinds 1998 is William Clay Ford jr., de achterkleinzoon van Henry Ford, de ´executive chairman´.

Beroemde modellen en Ford-onderdelen

In de jaren zestig presenteert Ford een nieuwe, en later legendarische, auto: de Ford Mustang. De Mustang is de grondlegger voor het autotype ´pony car´ en verstevigt de positie van Ford op de automarkt. Het ´moderne´ Ford kent meerdere zeer succesvolle modellen, die nog steeds in groten getale rondrijden. De Ford Escort verschijnt in 1968 en wordt een blijvend succes. Andere bekende Fords zijn de Fiesta (vanaf 1976), de Mondeo (vanaf 1992) en de Focus (vanaf 1998). Voor al deze en nog veel meer modellen kunt u bij Mister-Auto Ford-onderdelen vinden en bestellen.

Als u voor uw Ford-onderdelen naar de officiële dealer gaat, betaalt u waarschijnlijk de hoofdprijs. Bij een andere garage kunt u misschien een korting bedingen, maar als u uw Ford-onderdelen echt voor de allerbeste prijs in huis wilt halen, moet u de Ford-onderdelen online kopen. Bij Mister-Auto vindt u alle Ford-onderdelen die u nodigt heeft, of het nu om remschijven, de koppelingsset of gewoon om motorolie gaat.

Ford-onderdelen online kopen

Het bestellen van Ford-onderdelen gaat bij Mister-Auto heel eenvoudig. U kunt een overzicht van het passende aanbod voor uw auto krijgen door in de gele kentekenplaat uw kentekennummer in te voeren. Een tweede methode is rechts op "zoeken op voertuig" klikken en in de volgende keuzemenu´s de specificaties van uw auto selecteren. Als u liever direct naar het gewenste Ford-onderdeel zoekt, kunt u links in de lijst met onderdelen selecteren welk product u wilt bekijken. Vervolgens krijgt u in het hoofdvenster een overzicht van alle automodellen waarvoor Mister-Auto dit Ford-onderdeel aanbiedt.

Sorteren
Technische eigenschappen