Menu Sluiten
Annuleren
Mijn voertuig toevoegen Mijn voertuig toevoegen
!
Identificeer uw voertuig voor een keuze van compatibele onderdelen
Tot en met dinsdag
misterauto

Reactiearm, wielophanging

Wat is de draagarm?

De draagarm, ook de spoorcontrolearm of gevorkte ophanging genoemd, is vastgemaakt aan het wiel en maakt het mogelijk om het te besturen en het vlak tegen de grond te houden. Gevorkte ophangingen zijn direct vastgemaakt aan het chassis van de wagen met een rubber blok en aan het wiel via een kogelgewricht.

Wanneer en waarom moet u een gevorkte ophanging vervangen?

Een beschadigde gevorkte ophanging kan een voortijdige slijtage veroorzaken van de banden, schokdempers en remblokken, en dit kan leiden tot slechte tractie of zelfs verlies van controle.
Een gebroken gevorkte ophanging kan de totale immobilisatie van het voertuig veroorzaken omdat de wielen niet langer kunnen draaien.

In tegenstelling tot de remblokken wordt de draagarm niet beschouwd als een onderdeel dat verslijt. Alleen ongevallen of kleine, herhaaldelijke impacten kunnen het onderdeel beschadigen. Wees u er echter van bewust dat indien de gevorkte ophanging wordt vervangen, het zelden op zichzelf breekt. Het rubber blok is gewoonlijk het onderdeel dat meestal het voorwerp van druk is. Om zeker te zijn dat de draagarm is beschadigd, moet u de staat van zijn componentrubbers controleren. Indien deze barsten of scheuren vertonen, betekent het dat het tijd is om uw draagarm te vervangen!

De gevorkte ophanging moet worden vervangen:

 • Indien er een ernstige impact is of verschillende kleine impacten.
 • Indien het kogelgewricht en/of de rubber blokken een beetje speling vertonen.
 • Indien er slijtage aan het rubber blok is. In dit geval zal uw auto de neiging hebben om naar een kant van de weg te trekken bij het remmen en naar de andere kant bij het accelereren.
 • Indien u klikgeluiden hoort wanneer u over hindernissen (verkeersdrempels, gaten in de weg, rammelstroken) rijdt, wees u er dan van bewust dat dit door de slijtage van het kogelgewricht kan komen.
 • Indien u trillingen in het stuur voelt.

Vervangen van een draagarm

Zoals u weet, is elke gevorkte ophanging verbonden met één wiel, twee voor en twee achter. Zoals remblokken en schokbrekers worden gevorkte ophangingen in paren vervangen. Dit betekent dat indien u de rechter draagarm vervangt, u ook de linker moet vervangen.

Indien u uw gevorkte ophangingen zelf wilt vervangen, vindt u hier enkele stappen die u zullen helpen om uw reparaties veilig te kunnen uitvoeren:

 1. Hef uw auto eerst op met een krik en verwijder het wiel om toegang te krijgen tot de draagarm. Om ongevallen te vermijden, adviseren wij u om onze pagina "Uw auto met een krik opheffen" in "Handleidingen/Advies" te raadplegen.
 2. Na het wiel van zijn naaf te hebben verwijderd, maakt u de verbinding met de stabilisatorstang los. Indien uw automodel niet met dit onderdeel is uitgerust, verwijder dan de stabilisatorstang van de gevorkte ophanging.
 3. Verwijder de schroeven of bouten die de draagarm aan het chassis van uw auto vastmaken en verwijder de draagarm. U kunt nu uw versleten gevorkte ophanging vervangen door een nieuwe!
 4. Het aanbrengen van het nieuwe stuk is zeer eenvoudig! Herbevestig de draagarm aan het chassis van de auto met de schroeven die u eerder heeft verwijderd, koppel het kogelgewricht en de fusee en plaats tenslotte de stabilisatorstangverbinding of de stabilisatorstang.

Kies voor Mister-Auto.com om uw gevorkte ophanging te vervangen! Op de website van Mister-Auto.com, vindt u honderden wisselstukken die 100% compatibel zijn met uw voertuig tegen de beste prijzen. In slechts enkele klikken vindt u de onderdelen die u nodig heeft en vervolgens krijgt u ze binnen maximaal 72 uur thuis of op uw dichtstbijzijnde ophaalpunt geleverd!

Sorteren
Technische eigenschappen
Productcriteria
 • Klantenbeoordelingen
 • Merk
Reactiearm, wielophanging
Reactiearm, wielophanging
Hoe kies ik?
Krijg hulp bij je keuze
BPROAUTO
Reactiearm, wielophanging BPROAUTO - PRO-12210476
Reactiearm, wielophanging
BPROAUTO - Ref: PRO-12210476
BPROAUTO
Reactiearm, wielophanging BPROAUTO - PRO-12210420
Reactiearm, wielophanging
BPROAUTO - Ref: PRO-12210420
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - NI-WP-7230
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: NI-WP-7230
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - VO-WP-13307
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: VO-WP-13307
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - VO-WP-8838
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: VO-WP-8838
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - AU-TC-7438
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: AU-TC-7438
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - FD-WP-7997
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: FD-WP-7997
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - ME-TC-5676
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: ME-TC-5676
MOOG
Reactiearm, wielophanging MOOG - BM-TC-4369
Reactiearm, wielophanging
MOOG - Ref: BM-TC-4369
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
150 experts
staan voor u klaar
Prijs en veiligheid
Verzending op
dezelfde dag
30 dagen lang
makkelijk retourneren
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0