Verhoog uw veiligheid met sneeuwkettingen en sneeuwsokken

Vindt uw sneeuwkettingen en autosokken

Sneeuwkettingen vanaf 24.99 €

Sneeuwkettingen kopen voor meer grip in de sneeuw

De ringen van de kettingen

Kies de goede sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen bestaan uit gelinkte metalen ringen die om de autobanden gedaan moeten worden. Ze hebben tot doel de grip op de weg bij sneeuw te vergroten. Sneeuwkettingen moeten om de aangedreven wielen gelegd worden (voor de meeste auto's zijn dat de voorwielen).

De beste manier om te weten te komen welke sneeuwkettingen het meest geschikt zijn voor uw voertuig, is door de bandenmaat te nemen en die op te zoeken in het keuzemenu voor sneeuwkettingen.

Te nemen voorzorgsmaatregelen voor het omdoen van sneeuwkettingen

Het omdoen van de sneeuwkettingen - Oefent u het omdoen van uw sneeuwkettingen voor uw vertrek. Kiest u een goed verlichte, droge en vlakke plaats om de sneeuwkettingen voor het eerst om te doen.

- Leg uw sneeuwkettingen in de kofferbak of een andere plaats waar ze gemakkelijk te pakken zijn.

- Zorgt u bij het omdoen van sneeuwkettingen voor warme kleding, handschoenen, doekjes en een zaklamp.

- Als u onderweg sneeuwkettingen om moet doen, parkeert u van de weg af (gebruik op de autosnelweg niet de vluchtstrook maar een parkeerplaats)

- Vergeet niet na het omdoen van de sneeuwkettingen deze na een aantal kilometer opnieuw te spannen.

- Rijdt niet harder dan 50 km/h met sneeuwkettingen.

- Vermijdt onbesneeuwde wegen. Indien niet anders mogelijk, vermijdt dan hard optrekken of remmen.

- Na gebruik, let erop de sneeuwkettingen goed te verzorgen. Gepekelde besneeuwde wegen beschadigen uw sneeuwkettingen. Om uw sneeuwkettingen zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, was hen na gebruik met warm water en laat hen goed drogen voor het opruimen in hun opbergtas.
Het aanbod sneeuwkettingen

Keurmerken sneeuwkettingen

Sneeuwsokken zijn later op de markt verschenen dan sneeuwkettingen. Denkt u eraan dat sneeuwsokken geen vervanging van de veel effectievere kettingen zijn. Ze zijn echter ideaal voor platte wegen met weinig sneeuw.

Let u er wel op dat de levensduur van dit product zeer beperkt is: ongeveer 20 km. Sneeuwsokken zijn van textiel gemaakt waardoor ze tamelijk kwetsbaar zijn en niet geschikt voor gepekelde wegen.

De meeste sneeuwsokken zijn erkend onder verkeersbord B26 : speciale sneeuwuitrusting verplicht.

Keurmerken

TÜV

Het TÜV certificaat is een keurmerk voor kwaliteitsnormen zoals veiligheid en betrouwbaarheid.

ÖNORM V5117

De önorm V5117 schrijft de eisen en testinstructies voor, voor sneeuwkettingen die op voertuigen in de categorie M1 (recreative voertuigen, campers en bestelbusjes tot 8 passagiers), N1 (voertuigen tot 3.5t), O1 (aanhangers tot 750kg) en O2 (aanhangers tot 3.5t) van toepassing zijn. De norm geeft ook een minimum aandrijving aan in het geval van gebruik volgens de van kracht zijnde regelgeving.